^Back To Top

  • APK keuring

    APK keuringen in vertrouwde handen bij Autoservice Midland, zowel voor benzine als diesel auto's. U weet snel waar u aan toe bent.

  • REPARATIE & ONDERHOUD

    U kunt bij ons terecht voor alle onderhoud- en reparatiewerkzaamheden met Scherpe tarieven. Voor het zelfde geld doen wij het beter! .

  • SCHADEHERSTEL

    Autoservice Midland herstelt vakkundig schade van alle merken auto's en geeft vakkundig advies.

Voor reparatie, onderhoud en schadeherstel van uw auto

apkfotoDe Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie.
Wij zijn als onafhankelijk garagebedrijf de aangewezen partner voor de APK van uw auto. Uw auto wordt gekeurd volgens de wettelijke eisen van de RDW. Er wordt door onze monteurs een kwaliteitscontrole gedaan op de slijtage van onderdelen van uw auto.


Roetmetingen
Voor dieselauto's is de roetmeting een verplicht onderdeel van de APK. Wij hebben geschikte en moderne apparatuur om dit uit te voeren.


Wanneer is de vervaldatum van mijn APK-keuring?
De vervaldatum van uw APK-keuring is afhankelijk van het bouwjaar van uw auto en het type brandstof dat in het voertuig gaat. U kunt uw auto tot twee maanden vóór de eerst volgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met één of twee jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe vervaldatum.


Bekijk hier de APK-vervaldatum van uw auto


Welke sanctie staat op een verlopen APK-vervaldatum?
Indien u niet over een geldig APK-keuringsbewijs beschikt riskeert u een boete van €137,-. Bovendien loopt u bij een ongeval het risico dat uw autoverzekering de opgelopen schade niet vergoedt, wanneer aangetoond wordt dat het ongeval een gevolg is van een niet goed werkend onderdeel.


Verschil APK-keuring en onderhoudsbeurt
Een APK-keuring is een momentopname. Bij een APK-keuring komen alleen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Een onderhoudsbeurt is veel uitgebreider omdat er ook zaken gecontroleerd en onderhouden worden, die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Alleen een APK-keuring is dus niet voldoende.

Copyright © 2013. Autoservice Midland  Rights Reserved.